Facturi mai mici la utilitati cu electrocasnicele eficiente

2022-11-19 13:01:53 : RTZ Imobiliare Cluj Napoca
Facturi mai mici la utilitati cu electrocasnicele eficiente


Chiar și unele schimbări mici precum înlocuirea electrocasnicelor cu alternative ecologice pot avea un impact mare asupra facturii de curent electric și al amprentei de carbon. De exemplu, o friteuză cu aer cald consumă în jur de 1.5 kWh de curent electric ceea ce înseamnă aproximativ 1.2 lei, preț calculat la 0.8 lei/kW care este compensat în acest moment de către guvern pentru locuințele care se încadrează la un consum lunar de până la 300 kW. Acest aparat este cu mult mai eficient decât un cuptor electric care poate consuma chiar până la 5 kWh. Astfel în acest exemplu introductiv agenția imobiliară RTZ din Cluj a arătat cât de mult contează pentru portofel un simplu schimb de electrocasnice iar când avem o locuință dotată doar cu astfel de aparate econome prețul la vânzări de case și apartamente sau închirieri de case și apartamente va crește semnificativ. Astfel acest aparate reprezintă și o investiție pe termen mediu și lung.

Trecerea la noile electrocasnice econome poate fi descurajant la început mai ales când aflăm că o astfel de investiție ne poate costa mii de euro, motiv pentru care RTZ agenție imobiliară din Cluj va enumera în rândurile de mai jos câteva dintre avantajele pe care le oferă aceste aparate ecologice:

    • Electrocasnicele ecologice pot reduce consumul de apă al locuinței. Aparatele precum mașinile de spălat rufe și mașinile de spălat vase risipesc apa dacă nu sunt modele ecologice și econome energetic.

    • Vor scăderea facturile la utilități. Majoritatea electrocasnicelor eficiente consumă mai puțin curent electric și apă ceea ce duce la scăderea valorii la facturile de curent electric și apă, canal. Chiar dacă aceste aparate ecologice sunt mai scumpe decât cele tradiționale, pe termen mediu prețul va fi compensat de facturile mai mici iar pe termen mai lung vor deveni o investiție.

    • Vor economisi timp. De exemplu unele electrocasnice precum friteuzele pe aer cald vor găti mai repede decât un cuptor tradițional economisind timp, bani și energie în același timp.

    • Electrocasnicele ecologice vor reduce consumul de energie. Aparatele care sunt eficiente energetic pot reduce cu 50 de procente consumul de energie sau chiar cu mai mult dacă acestea vor înlocui aparate electrocasnice vechi care sunt ineficient energetic.

Așadar care sunt acele electrocasnice econome care ne vor ajuta să scădem consumul de energie și implicit valoarea facturilor? În rândurile de mai jos agenția imobiliară RTZ din Cluj va enumera cele mai importante aparate care vor face diferența la consumul de apă, curent electric și gaze naturale.

Ceainicul electric. Aceste ceainice sunt o alegere foarte bună pentru economisirea curentului electric, în special modelele de ceainice electrice care sunt dotate cu opțiunea de oprire automată atunci când apa din interior a atins temperatura dorită. În loc să fierbem apa într-o oală, ar trebui să luăm în considerare utilizarea unui ceainic electric care va fierbe apa până când va fi atinsă temperatura setată.

Blender. Blenderele sunt o alternativă excelentă la roboții de bucătărie mari care consumă cu mult mai mult curent electric. Aceste aparate permit amestecul ingredientelor până când acestea ating consistența dorită. Vă recomandăm achiziția blenderelor care sunt eficiente energetic și care au setări de oprire automată în momentul în care ingredientele au fost procesate suficient.

Prăjitor de pâine. La multe prăjitoare fantele pentru pâine sunt supradimensionate, ceea ce reprezintă o risipă de curent electric dacă feliile de pâine pe care le folosim sunt mai mici. A se achiziționa prăjitoare de pâine care au dimensiuni corespunzătoare feliilor de pâine pe care le consumăm și care sunt eficiente din punct de vedere electric. De asemenea vă recomandăm să alegeți prăjitoare cu unul sau maxim două fante pentru feliile de pâine, pe piață se găsesc prăjitoare cu patru fante care consumă foarte multă energie. Prăjitoarele cu control automat al temperaturii vor economisi energie și vor asigura că feliile de pâine nu se vor arde.

Compostor electric. Un compostor electric este cel mai bun electrocasnic ecologic pentru că transformă gunoaiele de bucătărie într-un produs fantastic, folosibil, economisind bani și salvând gropile de gunoi de și mai mult gunoi. Cu ajutorul unui compostor electric resturile alimentare ale locuinței noastre sunt transformate într-un compost bogat în nutrieți la apăsarea unui buton. RTZ agenție imobiliară Cluj vă recomandă să cumpărați un astfel de aparat și să transformați resturile din bucătărie într-un îngrășământ natural pentru grădină sau pentru plantele din locuință.

Aparatele de gătit orez. Aceste aparate economisesc timpul nostru și ne asigură că nu fierbem mai mult decât este necesar orezul. Acestea sunt dispozitive din clasa „îl setezi și uiți de el” care folosesc mai puțină energie decât gătirea acestuia pe aragaz. Vă recomandăm achiziția unui aparat de gătit orez care are oală din oțel inoxidabil deoarece oalele din teflon conțin chimicale toxice. Alegerea cea mai eficientă energetic este achiziția unui model care este suficient de mare pentru porțiile de care avem nevoie.

Friteuza cu aer cald. Acest aparat este unul dintre cele mai ecologice electrocasnice din locuință deoarece poate înlocui mai multe aparate cum ar fi prăjitorul de pâine și friteuza adâncă și poate fi utilizat în locul cuptorului pentru prepararea multor mese. Cuptoarele, fie că sunt electrice sau pe gaz natural, folosesc foarte multă energie pentru a fi preîncălzite și pentru a găti mâncarea noastră, energie care se risipește în exterior și care ridică temperatura din bucătărie și locuință. Pe timpul verii aerul condiționat va trebui să funcționeze mai mult pentru a menține temperatura setată iar acest lucru va conduce la un consum și mai mare de curent electric. De cele mai multe ori, o friteuză cu aer cald nu trebuie preîncălzită iar atunci când trebuie acest lucru are loc în doar câteva minute. Cu acest aparat putem coace fursecuri, prăjituri, putem prăji legume și putem crea deserturi uimitoare precum vulcanul de ciocolată în timp ce folosim cu mult mai puțină energie decât cuptorul tradițional.

Plită cu inducție. Aceste plite folosesc căldura prin inducție electromagnetică astfel că alimentele sunt încălzite doar atunci când oalele sunt plasate direct pe plită. Pe termen lung acest lucru va economisi curent electric și gaz natural. A se achiziționa modelele care au un control simplu de setat al temperaturii de gătit și un mod automat de pornire – oprire care se va asigura că mâncarea nu este prea gătită.

Mașina de spălat vase. Acest electrocasnic este printre cele mai frecvent utilizate aparate într-o gospodărie și poate face foarte multă risipă de apă și curent electric dacă este un model ineficient. Mașina de spălat vase reprezintă un element esențial pentru transformarea locuinței într-un loc ecologic. Trebuie să căutăm modelele care au etichete energetice A+++ pentru a ne asigura că aceste aparate au cel mai scăzut consum de curent electric și de apă. Vă recomandă să porniți mașina de spălat vase doar atunci când este plină și să folosiți detergent de vase lichid. Ultima recomandare pe care agenția imobiliară RTZ din Cluj o prezintă este următoarea – reduceți sau chiar renunțați la ciclul de uscare al vaselor deoarece acesta consumă mai mult curent electric decât spălarea vaselor. Vasele se vor usca doar stând în aparat sau pot fi uscate rapid cu ajutorul unui prosop de bucătărie.

Frigiderul. Frigiderele sunt unele dintre cele mai mari consumatoare de curent electric din locuința noastră deoarece acestea funcționează în permanență. Dacă sunteți la început cu transformarea locuinței într-una ecologică atunci vă recomandăm să începeți cu frigiderul și să achiziționați un model cu eticheta energetică A+++. Cu toate că aceste modele eficiente energetic sunt mai mici, amplasarea inteligentă a alimentelor în interiorul acestuia va lăsa loc suficient.

Mașina de spălat rufe și uscătorul de rufe sunt printre cele mai mari consumatoare de curent electric și apă din gospodărie după frigider și mașina de spălat vase. În medie românii spală de 200 de ori pe an iar acest lucru cumulat duce la un consum surprinzător de mare. Aceste aparate ar trebui să fie următoare mare investiție și vă recomandăm să alegeți modelele din clasa energetică A+++. Vă recomandăm de asemenea să utilizați rar uscătorul, doar pe timpul iernii, și să întindeți hainele la uscat după ce au fost centrifugate la 1200 de rotații pe minut.

Electrocasnicele eficient energetic, ecologice sunt o investiție excelentă pentru gospodăria noastră dar și pentru mediul înconjurător, vor consuma mai puțin curent electric, gaz natural și apă și prin urmare vom plăti mai puțin la facturile de utilități.

 

Agenția mobiliară RTZ din Cluj vă oferă servicii de vânzări apartamente, vânzari case, închirieri apartamente, închirieri case și vânzări terenuri în Cluj. Pentru a apela la serviciile noastre vă rugăm să ne contactați la:

0744.553.309
office@rtzimobiliare.ro